Borac u Prijedoru traži posljednju slamku spasa

Borac gostuje u Prijedoru

Borac u Prijedoru traži posljednju slamku spasa

D. Vejo

U okviru 26. kola Premijer lige BiH fudbaleri Borca gostovat će u Prijedoru kod ekipe Rudara.

Mjesta za kalkulacije više nema. Timu iz grada na Vrbasu predstoje odlučujuće utakmice za biti ili ne biti u društvu najboljih. Prva od njih je gostovanje u Prijedoru. Rudar igra dobro na svom terenu, to najbolje znaju i u taboru Borca ali imperativ u ovom kao i svakom narednom meču je pobjeda.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Imali smo priliku da dođemo do bodova u prethodnih nekoliko kola ali nismo uspjeli. Fudbal se igra za golove a ne za propuštene prilike. U narednoj utakmici samo nas pobjeda ostavlja u igri. Sve ćemo učiniti kako bismo stigli do iste. Nadam se da ćemo jednom dobrom kako utakmicom tako i igrom stići do tri boda. Izgubili smo standardizaciju tima, jer nastupamo bez nekoliko standardnih igrača. Vjerujem da će sutra svi koji istrče na teren dati svoj maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je strateg crveno-plavih, Borče Sredojević.

O očekivanjima od sutrašnjeg meča pričao je i vezni igrač Velikana iz Platonove, Uglješa Radinović.

"Znamo svi kakva nas utakmica sutra očekuje. Možda najvažniji meč do sada. Znam da će svi igrači koji istrče na teren sutra dati svoj maksimum kako bismo ostvarili tri boda koja su nam jako bitna u nastavku prvenstva. Nismo imali sreće protiv Čelika, nadam se da sutra neće biti tako i da ćemo se zajedno sa našim navijačima vratiti kući sa tri boda", dodaje Uglješa Radinović.

Utakmica između Rudara i Borca igra se sutra od 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti