Maksimović: Vjerujem Zakariću, dogovor je da ostaje u Borcu ako do 29. ne ode u inostranstvo

Maksimović: Vjerujem Zakariću, dogovor je da ostaje u Borcu ako do 29. ne ode u inostranstvo

A. Beganović

Fudbaleri Borca odradili su prvi dio priprema za drugi dio premijerigaške sezone u kojem ih očekuje grčevita borba za izlazan na evropsku scenu što je zapravo i glavni cilj Velikana iz Platove.

Novi šef stručnog štaba Marko Maksimović sa svojim izabranicima je prvi dio priprema odradio u Trebinju. Kako kaše za SportSport.ba, sve do dan prije povratka bilo je idealno, no onda su vremenski uslovi "okrenuli leđa" Borcu.

"Sinoć smo stigli u Banja Luku, danas sam momcima dao slobodno, a sutra nastavljamo sa radom. Do 29. januara smo ovdje, a onda idemo za Tursku. Upravo onako kako smo i planirali, nikakvih promjena plana neće biti", ističe Maksimović za SportSport.ba i dodaje:

"Što se tiče prvog dijela priprema u Trebinju, mogu reći da sam zadovoljan. Malo su nas vremenski uslovi poremetili u samom finišu priprema, pa nismo ni odigrali planirani prijateljski susret, no tako je kako je. Sve ide po planu, bitno je da nema nekih težih priprema i da momci dobro izvršavaju svoje obaveze".

Za pet dana putujete u Tursku na završni dio priprema. Možemo li očekivati do polaska neka nova igračka imena?

"Vidjet ćemo, tražimo kvalitetnog veznog fudbalera. To nam je prioritet, a možda se pojačamo i na krilnim pozicijama. Malo je nezgodno u ovom zimskom periodu pronaći pravo pojačanje".

Jedan od najboljih igrača Borca, Goran Zakarić, još uvijek nije potpisao novi ugovor. Pojavile su se informacije da bi mogao pojačati Sarajevo.

"Što se tiče Zakarića mogu vam reći da imamo dogovor. Ukoliko do našeg polaska u Tursku ne pronađe inostrani angažman, ostat će u Borcu. Vjerujem mu i mislim da su sve ostale informacije zapravo samo špekulacije".

U Turskoj je završni dio priprema, da li su poznati protivnici u prijateljskim mečevima i koliko ih je planirano.

"Tamo će nam biti mnogo lakše pripremati se za iskušenja koja nam slijede. Tereni su idealni i moramo maksimalno iskoristiti te uslove. Odigrat ćemo četiri prijateljska susreta, između ostalog smage ćemo odmjeriti sa Uralom i Krila Sovjetovom."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
A sto bi ostajo kod vas ako mi damo vise love??J ebeš obecanja
7 2
Krivaja Zavidovići
Vjerovatno ostaje do ljeta...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi