Borba za opstanak u Seriji B: Salernitana savladala Veneziju na krilima Milana Đurića

Slavili sa 2:1 u prvom meču doigravanja

Borba za opstanak u Seriji B: Salernitana savladala Veneziju na krilima Milana Đurića

E. Čaušević

Fudbaleri Salernitane večeras su na svom terenu pobijedili Veneziju sa 2:1 u prvom meču doigravanja za opstanak u Seriji B.

Salernitana je odlično otvorila utakmicu i imala prednost od 2:0 do samog finiša, a onda je Venezija šokirala domaće golom u 91. minuti koji im itekako ostavlja šanse da izbore igranje u Seriji B naredne sezone.

Domaći su odlično počeli utakmicu i poveli u 14. minuti kada je Lopet sjajno centrirao, a najviši u kaznenom prostoru Venezije bio je bh. napadač Milan Đurić koji glavom pogađa za 1:0.

Đurić je i večeras bio jedan od najboljih na terenu, a šest minuta kasnije upisao je asistenciju za 2:0 kada je golmana protivničkog tima savladao Jallow.

Iako je Salernitana čuvala dobar rezultat za revanš pred sami kraj Venezia je došla do gola. To se desilo u 91. minuti kada je Zigoni utišao domaće navijače i pogodio za 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi