Nema nazad: Mjesec nakon završenog prvenstva moraju razigravati za opstanak u ligi!

Odbijena žalba

Nema nazad: Mjesec nakon završenog prvenstva moraju razigravati za opstanak u ligi!

A. Čaušević

Ovogodišnje izdanje Serije B prati niz skandala, a sve je kulminiralo nakon što je završen regularni dio takmičenja 11. maja.

Poslije niza odluka prema kojim je Palermo izbačen pa vraćen u Seriju B Venezia i Salernitana našeg Milana Đurića su primorani da igraju dvomeč razigravanja za opstanak u ligi.

Mečevi play-outa su zakazani za 5. i 9. juni, tj. skoro mjesec dana nakon što je odigrano posljednje kolo regularnog dijela pa su igrači uveliko na odmoru i definitivno van takmičarske forme.

Upravo iz tog razloga Venezija se žalila te je tražila da se play-out uopšte ne igra, ali je sud presudio u koristi FIGC-a i Lega B pa će mečevi biti odigrani u planiranom terminu.

Prvi meč između Venezije i Salernitane će biti odigran na stadionu Arechi u Salernu obzirom da je klub sa juga Italije u regularnom dijelu bio slabije plasiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi