Francuski velikan pred bankrotom, za sada postoje četiri scenarija

Bordeaux u dugovima

Francuski velikan pred bankrotom, za sada postoje četiri scenarija

E. Škorić

Bordeaux je na pragu propasti, ali još uvijek postoji mogućnost da se spasi.

Vlasnik kluba, američki fond "King Street" se povukao i više ne želi da pomaže financijski člana francuske Lige 1. Dug Bordeauxa iznosi 60 miliona eura, ali bi u narednom periodu mogao da poraste do 80 miliona.

U slučaju da se ne pojavi novi financijer, klub bi na kraju sezone mogao biti izbačen iz lige.

U drugom scenariju, Bordeaux može proglasiti bankrot, kupac preuzeti dugove, a klubu će biti oduzeto 15 bodova i svejedno će biti izbačen iz liga.

Treći scenarij - brodeaux proglasi bankrot, ne pronađe klupca, onda mora da seli u drugi rang francuskog nogometa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko klub pronađe kupca u narednih nekoliko sedmica, a koji će preuzeti dug, Bordeaux bi tako bio spašen bankrota i ispadanja iz društva najboljih klubova u Francuskoj.

Bordeaux je trenutno nakon 33 kola u Ligi 1 16. na tabeli i sa samo pet bodova više od Nimesa, ekipe koja se nalazi u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi