Bordeaux bolji od Bayerna

Liga prvaka

Bordeaux bolji od Bayerna

Francuski Bordeaux pokazao je ponovo da će ove sezone biti težak protivnik za svaku ekipu. To je u ovom kolu na svojoj koži dobro osjetio i minhenski Bayern.

Bavarci su, doduše, prvi došli u prednost kao gosti kod Žirodinaca. Već u 6. minuti sopstvenu mrežu zatresao je Ciani, ali to ovog fudbalera nije demoralisalo. Naprotiv, isto je igrač postigao gol i na drugoj strani, te je izjednačio rezultat u 29. minuti. Samo minutu kasnije desio se vjerovatno i ključni detalj ove utakmice. Mladi Thomas Muller, junak u pobjedi Bayerna nad Maccabijem, pokazao je da se radi o neiskusnom igraču, te je zaradio drugi žuti karton i isključenje u 30. minuti susreta.

Samo deset minuta kasnije Bordeaux je iskoristio igrača više na terenu, te je preko Planusa poveo sa 2:1. Yoan Gourcouff je u 66. minuti promašio jedanaesterac za domaće.

U drugoj utakmici ove grupe Juventus je u Torinu, dosta teže od očekivanog, ubilježio pobjedu nad Maccabijem iz Haife. Strijelac jedinog gola na ovom susretu bio je odbrambeni igrač Stare dame i reprezentativac Italije Giorgio Chiellini u drugoj minuti drugog poluvremena. Također vrijedi istaći da je izraelski tim od 69. minute igrao sa igračem manje nakon što je isključen Tutra.

Chelsea je na Stamford Bridgeu dočekao ove sezone neprepoznatljivi madridski Atletico, te bez većih poteškoća došao do uvjerljive pobjede. Do 41. minuta igre mreže su mirovale, a onda je svoj prvi gol postigao Salomoun Kalou. Isti je igrač u 52. minuti povisio na 2:0, da bi Frank Lampard u 69. minuti postavio rezultat od 3:0, a da bi katastrofa Jorgandžija bila veća pobrinuo se Perrea autogolom u posljednjim trenucima susreta.

Porto je bio nadomak poraza na svom terenu protiv Apoela iz Nicosie, nakon što su Kiprani poveli nakon 21 minute igre, kada je autogol postigao Perreira. Međutim, Portugalce je u život vratio sjajni Brazilac Hulk sa dva gola. Prvi je postigao u 33., a drugi u 48. minuti iz penala. Situacija za domaće pogoršala se nakon 75. minute kada je Gonzales zaradio crveni karton, ali Apoel nije uspio krunisati igrača više na terenu.

Grupa A
Bordeaux - Bayern             2:1
Juventus - Maccabi Haifa        1:0

Bordeaux    3    2    1    0    4    2    7
Juventus    3    1    2    0    2    1    5
Bayern     3    1    1    1    4    2    4
Maccabi    3    0    0    3    0    5    0

Grupa D

Chelsea - Atletico Madrid        4:0
Porto - APOEL Nicosia        2:1

Chelsea         3    2    0    0    6    0    9
Porto            3    2    0    1    4    2    6
APOEL         3    0    1    2    1    3    1
Atlético         3    0    1    2    0    6    1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.