Bordo day, pa bordo night: Široki još jedan u nizu

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1

Bordo day, pa bordo night: Široki još jedan u nizu

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva su u derbiju osmog kola BH Telecom Premijer lige savladali Široki Brijeg s 2:1 na Koševu.

Bila je to sedma vezana pobjeda bordo momčadi, koja će, pobijedi li u sljedećem kolu na Piroti Travnik, prvi put u povijesti imati osam vezanih pobjeda, a osim Dragana Jovića, s ekipom su dosad sedam uzastopnih pobjeda uspijevali ostvariti još Boško Antić i Denijal Pirić.

 

U sjajnoj atmosferi je odigrana večerašnja utakmica, u kojoj je Široki dosta  dobro igrao, ali nije uspijevao spriječiti svoj gol, a do 94. minute nije uspio zatresti mrežu Bandovića. Prvu pravu priliku imao je upravo gostujući sastav i to u drugoj minuti. Ješe je tukao, Bandović uz dosta poteškoća odbranio.

 

Brzo je uzvratio Hadžić, ali napadač domaćih nije bio precizan. Sesar je u osmoj minuti prizemno pucao, no ni on nije bio precizan. U 20. minuti Široki ponovo napada, pucao je Kordić sa nekih osamnaest metara, Bandović tek iz drugog pokušaja uhvatio loptu.

 

Pet minuta kasnije najbolja prilika na utakmici, kada je Husejinović obišao jednog gostujućeg braniča, izašao sam ped Bilobrka, koji je ukrotio njegov udarac. Wagner u 27. minuti snažno šutira, a Bandović uz pomoć prečke spašava s voj gol. Pet minuta prije odlaska Hadžić je u gužvi opalio, ali ravno u Bilobrka.

 

I onda, kada se čekalo da sudac označi kraj prvog dijela, domaći sastav stiže do vodstva. Majstorski je Husejinović sve uradio, odigrao dupli pas s jednim svojim suigračem, ušao u šesnaesterac i iskosa s lijeve strane matirao Bilobrka za veliko slavlje na Koševu.

 

U nastavku nešto slabija utakmica. Tek pola sata prije kraja prvo veće uzbuđenje. Belošević je izveo korner, a Hadžić glavom pucao preko gola. U 62. minuti bordo tim je udvostručio svoju prednost. Sesar je izveo korner sa lijeve strane, kapiten domaćih Sedin Torlak bio najviši u skoku i glavom skrenuo loptu u mežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Pokušao je gostujući trener Slaven Musa sa ubacivanjem Šilića i Barišića u igru, međutim Sarajevo je uspjelo sačuvati prednost i slaviti još jednu vrijednu pobjedu u utrci za naslovom prvaka, iako je Široki na isteku 93. minute preko Bajana smanjilo na konačnih 2:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti