Bordo momčad na putu ka Malti

Jović smatra da je Sarajevo favorit

Bordo momčad na putu ka Malti

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak igra revanš susret prvog pretkola Evropske lige protiv Hiberniansa s Malte.

Bordo ekspedicija jutros je krenula na put. Prva destinacija je talijanski grad Bologna, a nakon predaha slijedi putovanje do malteške prijestolnice Valette.

 

"Sigurno je to da nas očekuje teška utakmica. Ipak, nakon ubjedljive pobjede u Sarajevu, smatram da so favoriti i da ne bi trebalo biti problema kada je prolazak dalje u pitanju", prenosi službena stranica fcsarajevo.ba izjavu trenera Dragana Jovića.

 

Uzvrat se igra s početkom u 19 sati i 30 minuta u četvrtak, a prošlog četvrtka je Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase slavilo s visokih 5:2, iako je Hibernians imao 2:1 vodstvo do finiša prvog dijela.

Potcijenjeni Maltežani, ipak, nisu favoriti ni pred svojim navijačima, te svi očekujemo da naš predstavnik prođe u 2.pretkolo, gdje ga čeka bugarski Levski iz Sofije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Sarajevo je na put krenulo u šest sati, a putovat će preko BiH, Hrvatske, Slovenije, a noćit će u Italiji (Bologni).  Sutra je planiran lelt za Maltu i prvi trening, zatim trening i priprema u srijedu, a onda utakmica u četvrtak. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.