Bordo momci večeras ovjeravaju prolazak u play-off

Revaš susret 3. pretkola Evropske lige

Bordo momci večeras ovjeravaju prolazak u play-off

A. Haznadarević

FK Sarajevo večeras u Podgorici protiv Zete igra svoju najvažniju utakmicu sezone.

Uzvratni duel 3. pretkola Evropske lige u kojem crnogorska momčad dočekuje našeg jedinog predstavnika u evropskim takmičenjima bit će prilika da izabranici Dragana Jovića postanu jedna od najuspješnijih generacija kluba sa Koševa. Naime, ukoliko Sarajevo večeras opravda očekivanja, postat će prva ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine, koja je u jednoj sezoni uspjela eliminisati tri protivnika u evropskim takmičenjima za redom.

Bordo momci su golovima Suljića i Beloševića u prvom susretu odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase, već došli na pola puta do ostvarenja cilja, ostvarivši pobjedu u meču koji je završio rezultatom 2:1 u korist našeg predstavnika.

Iako je onim što je prikazano na terenu, Sarajevo moglo doći i do ubjedljivije pobjede, vodstvo od jednog gola razlike može biti sasvim dovoljan garant za prolazak u play-off, ukoliko Jovićevi izabranici pokažu ozbiljan pristup kao i svim dosadašnjim evropskim susretima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono što bi moglo predstavljati problem za stručni štab bh. predstavnika je nemogućnost nastupa Sulejmana Krpića, koji je u susretu sa Čelikom zaradio lom nosa, te Nermina Haskića, koji je već sada bivši igrač FK Sarajevo, s obzirom na to da se sporazumno rastao sa klubom.

S obzirom na to da je napad naše ekipe u mnogome oslabljen, sve nade će biti položene u preostalog napadača Emira Hadžića, koji će se od prve minute boriti sa stoperima Zete.

S druge strane, Asmir Suljić, koji zbog lakše povrede nije nastupio u premijerligaškom duelu sa Čelikom, trebao bi biti spreman da zaigra od prve minute.

Remi ili pobjeda, donijele bi klubu sa Koševa prolazak u play-off ovog drugog po važnosti evropskog takmičenja, a to znači i novi duel sa ekipama od kojih ćemo između ostalih izdvojiti milanski Inter, Lazio, Athletic Bilbao i Liverpool.
 
Do sada su pali Hibernians i Levski, koji je, uz dužno pošovanje prema Crnogorcima bio puno jači rival, pa nema razloga da Sarajevo ne obori i treću prepreku na svom evropskom putu.

Revanš susret Sarajeva i Zete, na programu je večeras u 20:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije