Borini spektakularnim golom odlučio Tyne–Wear derbi

Newcastle poražen od Sunderlanda

Borini spektakularnim golom odlučio Tyne–Wear derbi

Midhat Šljivak

Veliki lokalni Tyne-Wear derbi na stadionu Svjetlosti odigrali su u okviru devetog kola Premier lige Sunderland i Newcastle, a na kraju su Crne mačke slavila pobjedu od 2:1.

Odlično je Sunderland otvorio meč, te su u petoj minuti došli do vodstva. Ubačaj Johnsona iskoristio je Steven Fletcher, koji je glavom matirao Krula za prednost Crnih mački od 1:0.

Newcastle je prijetio preko Cabayea čiji udarac brani Westwood, da bi na drugoj strani u 17. minuti Tim Krul odbranio udarac Fletchera. Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko pokušaja, ali bez većih opasnosti, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Sunderlanda.

Newcastle je dobro otvorio drugo poluvrijeme, te su u 58. minuti stigli do izjednačenja.  Ben Arfa je ubacio, a Mathieu Debuchy je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Zatim je Cabaye imao dobra pokušaj sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola, da bi u 69. minuti Fabio Borini imao veliku priliku za Sunderland, no Tim Krul je uz dosta sreće odbranio njegov udarac.

Ipak, Borini seza promašaj iskupio u 84. minuti. Fantastičnim udarcem sa preko 20 metara je pogodio za novo vodstvo Sunderlanda od 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj gol se ispostavio i kao pobjednički, te je Sunderland došao do veoma bitne pobjede.


Sunderland 1-0 Newcastle United (Goal Steven... by all-goals
Sunderland 1-1 Newcastle United (Goal Mathieu... by all-goals
Sunderland vs Newcastle 2:1 Borini by footballdaily1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.