Skandal u fudbalskoj Evropi: Imao je dobru karijeru, a sada se tereti za tri krivična djela

Vijesti koje niko nije mogao očekivati ni u najgorim snovima

Skandal u fudbalskoj Evropi: Imao je dobru karijeru, a sada se tereti za tri krivična djela

Haris Zilić

Skandal trese fudbalsku Evropu, a u centru pažnje je iskusni izraelski golman Boris Kleyman (33), koji je posljednji angažman imao u grčkom Volosu.

Kako izvještavaju grčki mediji Kleyman se tereti za tri krivična dijela.

Navodno je u noćnom klubu počinio seksualno nasilje nad maloljetnom djevojkom, a kod njega je pronađena i određena količina narkotika. Sve se dogodilo u pet sati ujutro.

Nakon ovih saznanja 33-godišnji izraelski fudbaler je odmah priveden istražitelju zbog optužbi za seksualno nasilje, vrijeđanje dostojanstva maloljetnika i nabavku opojnih droga za ličnu upotrebu kako stoji u izvještaju nadležnih organa.

Kleyman je ljetos napustio redove Volosa, nije pronašao novi klub i čini se da je okrenuo totalno svoj život.

Udaljio se od fudbala, a sada je zgrozio javnost i sigurno će odgovarati za svoje postupke.

Oglasi

Mnoge je začudila ove situacija jer je na terenu uvijek bio uzoran sportista.

Iamo je zapaženu karijeru u kojoj je 22 puta nosio dres omladinskih selekcija Izraela, nastupa je i za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje.

Većinu karijere gradio je u izraelskim klubovima, a između ostalih nosio je dres Hapoel Tel Aviva, Maccabi Herzliya, Beitara iz Jerusalema, a 2020. godine odlučio je da se oproba i van granica Izraela.

Potražite više informacija na temu Super League:

Nosio je dres kiparskog EN Paralimnioua i pomenutog grčkog Volosa.

Vjerovatno je pomenutim ponašanjem završio svoju fudbalsku karijeru na neslavan način, a teško da će se saznati šta ga je natjeralo da životnu ploču promjeni u totalno suprotnom smjeru.

Top Komentari

fksarajevo123
Vau
1 0
Stafamu1977
Vau
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi