Hrvatska ili Njemačka? Borna Sosa otklonio sve dileme

Odlučio da igra za Njemačku

Hrvatska ili Njemačka? Borna Sosa otklonio sve dileme

E. Škorić

Borna Sosa je i sam potvrdio da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Njemačke.

Sosa je imao dilemu između reprezentacija Hrvatske i Njemačke, da bi na kraju potvrdio odluku koju su u Hrvatskoj znali već jučer.

"Gotovo je, moj stav se više ne može promijeniti. Zvali su me danas iz HNS-a, razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu više nema povratka. Selektor je bio korektan, poželio mi je sreću i on je shvatio da se tu više ništa ne može napraviti", rekao je Sosa za 24 sata i dodao:

"Kontakti s njemačkim savezom počeli su prije tri mjeseca, a ja sam u martu želio vidjeti svoju situaciju. Vidio sam da nisam pozvan u A reprezentaciju, a Njemačka je poduzela sve mjere da zaigram za njih. Nije bilo nikakvih kontakata s HNS-om u to vrijeme i njihova odluka je jasna kao i moja. Ako odem na Euro, super, ako ne odem znam da ću igrati na Svjetskom prvenstvu", rekao je Sosa.

Sosa je bio član U21 reprezentacije Hrvatske, a 23-godišnji bek Stuttgarta ove je sezone odigrao 24 meča u Bundesligi. U Njemačku je došao iz zagrebačkog Dinama.

Top Komentari

user1583752673
Nek je i njih neko odbio
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi