Dalić: Sosa je odluku donio srcem baš kao nekada Ivan Rakitić

Ništa mu ne zamjera

Dalić: Sosa je odluku donio srcem baš kao nekada Ivan Rakitić

E. Čaušević

Fudbaler Stuttgarta, Borna Sosa, šokirao je hrvatsku javnost odlukom da u budućnosti nastupa za Njemačku.

Sosa je ponikao u dresu Dinama iz kojeg je prije tri godine za šest miliona eura prešao u Stuttgart.

Ovaj 23-godišnji lijevi bek prošao je sve omladinske kategorije selekcije Hrvatske, ali nije debitovao za prvi tim. Iako je Zlatko Dalić računao na njega u narednim mečevima on je sve šokirao odlukom promjene državljanstva.

Sosa je dobio ponudu da u budućnosti igra za reprezentaciju Njemačke što je odlučio da prihvati, a to je jutros zvanično potvrdio.

Nakon svega oglasio se i Dalić koji je otkrio da se čuo s Bornom, te da je on jednostavno srcem odlučio i da mu ne zamjera što je donio odluku da u budćnosti igra za Njemačku.

"Čuo sam se s Bornom jutros. Njegova odluka je iskrena i moramo je poštovati. Nema potrebe da se od ovoga sad rade neke drame jer svatko ima pravo igrati za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku donio srcem, kao što se Ivan Rakitić srcem odlučio da će igrati za Hrvatsku", rekao je Dalić za Index.hr.

Sosa je odigrao 19 mečeva za mladu reprezentaciju Hrvatske, te je bio plan da bude dio ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali je sada jasno da se to neće desiti.

Sosa je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Suttgarta u Bundesligi odigrao 24 utakmice i upisao je čak deset asistencija.

Njemački mediji objavili su da se Sosa neće naći na spisku za Euro, ali da je on igrač za budućnost. S druge strane mogao je igrati za Vatrene na Euru, ali je on to odbio i izabrao je Njemačku.

Top Komentari

Maestro
Koliko ste vi ukrali nama igrača to je nevjerojatno i sad kad se jedan odlučio da vama okrene leđa i igra za drugu reprezentaciju toliko prašine dižete i toliko vas boli
6 4
Realist
Tako je ako je odlučio igrat za Njemačku nema mu tko sta prigovorit. Uvjek je igrao idlicno za nase mlade i zasluzio je da igra za koga hoce i to se mora postovat. Borna sretno ti u daljnoj karijeri
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije