Borovnjak u Lietuvosu

Košarkaški transfer

Borovnjak u Lietuvosu

Litvanski Lietuvos Rytas Vilnius dogovorio je dolazak Dejana Borovnjaka (208 cm visine, 1986. godište) u svoje redove.

Borovnjak je bio član Vojvodine Srbija Gas sa kojom je nastupao u NLB ligi i Swisslion ligi Srbije.

U jadranskom takmičenju u 25 susreta imao je prosjek od 12.3 poena i 6.8 skokova, dok je u završnici prvenstva Srbije ostvarivao 10.2 poena i 5 skokova.

Prije Vojvodine, Borovnjak je igrao za Partizan Igokea, a bio je član mlađih reprezentacije Srbije (U-18 i U-20). Kao igrač "crno-belih" može se pohvaliti sa po dva šampionska prstena NLB lige i lige Srbije, te naslovom Kupa «Radivoja Koraća».

Lietuvos Rytas je ove godine osvojio čak četiri trofeja, EuroCup (ULEB cup), litvansko prvenstvo, Baltičku ligu i Kup Litavanije, a naredne sezone igraće u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.