Borriello izjednačio nevjerovatan rekord
Foto: EPA

Postigao gol za 12 različitih timova

Borriello izjednačio nevjerovatan rekord

Endin Čaušević

Fudbaleri Spala sinoć su na domaćem terenu savladali Udinese (3:2) u okviru drugog kola italijanske Serije A.

Novi "kolačić" u Seriji A uspio je upisati prvu pobjedu pred domaćim navijačima u veoma dramatičnoj utakmici protiv Udinesea. Zanimljivo je da je prvi gol za Spal sinoć postigao iskusni Marco Borriello koji je pokazao da mu godine još uvijek ne mogu ništa iako je nedavno proslavio svoj 35. rođendan.

Naime, Borriello je u sinoćnjoj utakmici uspio da izjednači rekord Nicole Amorusa. Iskusni napadač je zatresao mrežu protiv Udinesea i to mu je bio debitantski gol u dresu Spala. Nevjerovatno da je Borriello uspio da postiže golove za 12 različitih ekipa u Seriji A što je ranije uradio samo Amoruso.

Prvi gol u Seriji A Borriello je postigao 9. marta davne 2003. godine kada je imao samo 20 godina. U dosadašnjoj karijeri odigrao je 326 utakmica u najjačoj italijanskoj ligi, a mrežu protivnika zatresao je 96 puta. Borriello je u svojoj karijeri igrao za Reggianu, Sampdoriju, Treviso, Milan, Genovu, Romu, Juvenus, Carpi, Atalantu, Cagliari i sada Spal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi