Marco Borriello konačno napušta Italiju?
Foto: EPA

Pred odlaskom u MLS

Marco Borriello konačno napušta Italiju?

Iskusni napadač Marco Borriello bi po završetku sezone u Seriji A konačno mogao napustiti Italiju, u kojoj je proveo cijelu karijeru osim polugodišnje epizode u West Hamu.

Kako javlja poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio, Borriello će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u MLS-u i to u ekipi Toronta, za koju s mnogo uspjeha nastupa Sebastian Giovinco.

Borriello i Giovinco imaju istog menadžera, pa se stoga špekuliše da će upravo on biti razlog zbog kojeg će 34-godišnji fudbaler karijeru nastaviti u Torontu.

Bivši reprezentativac Italije je u karijeri promijenio veliki broj klubova i jedan je od onih fudbalera koji su se na jednom mjestu rijetko zadržavali duže od godinu ili dvije. Između ostalog, nastupao je za Milan, Romu, Juventus, Sampdoriju, Genou, Carpi, Atalantu...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Borriello je trenutno igra Cagliarija, za koji je ove sezone postigao 13 golova u Seriji A, a na kraju sezone će postati slobodan igrač jer je prošlog ljeta sa svojim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi