Boruc želi napustiti Fiorentinu

Ne želi sjediti na klupi

Boruc želi napustiti Fiorentinu

Edmir Škorić

Poljski golman Artur Boruc istakao je nezadovoljstvo činjenicom da "grije" klupu  u  Fiorentini, te je spreman, ukoliko se ništa ne promijeni, potražiti novi klub.

Boruc je ovog ljeta za 1.2 miliona iz Celtica stigao u Fiorentinu, no njegovi planovi, bar  za sada, se ne ostvaruju.

"Došao sam u Firencu braniti i, ne promijeni li se situacija, bit ću primoran pronaći novi  klub. Protiv Ukrajine sam odigrao dosta dobro, ali ne mogu nastaviti sjediti na klupi u Fiorentini. Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju i borit ću se za svoje mjesto", kaže 30-godišnji Boruc koji je branio za Poljsku u nedavnom prijateljskom susretu sa Ukrajinom (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.