Borussia deklasirala Kiel, s Leipzigom za trofej

Kup Njemačke

Borussia deklasirala Kiel, s Leipzigom za trofej

E. Škorić

Borussia Dortmund s lakoćom se plasirala u finale Kupa Njemačke.

Milioneri su u drugom polufinalnom meču razbili niželigaša Kiel s 5:0, a zanimljivo da je sve golove domaćin postigao u prvih 45 minuta.

Povela je Borussia već u 16. minuti golom Reyne, da bi isti igrač samo sedam minuta kasnije povisio na 2:0. U 26. minuti već je bilo 3:0, a ovaj put je strijelac bio Reus.

Do kraja prvog dijela Hazard i Bellingham rješavaju pitanje pobjednika, pa se u nastavku praktično odigralo "reda radi". Gosti nisu uspjeli doći ni do počasnog gola.

U finalu će Borussia igrati protiv Leipziga, koji je noć ranije nakon produžetaka savladao ekipu Werdera iz Bremena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti