Haaland već godinu dana kopira režim ishrane Cristiana Ronalda, a rezultati su fantastični

Više nije mršavi napadač

Haaland već godinu dana kopira režim ishrane Cristiana Ronalda, a rezultati su fantastični

E. Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland nedavno je izjavio da mu je cilj da u budućnosti bude jedan od najboljih igrača svijeta.

Haaland se fudbalskom svijetu pokazao sjajnim igrama u dresu Salzburga, a nakon sjajne polusezone u austrijskom klubu odlučio je da u januaru prošle godine potpiše za Borussiju Dortmund.

Dortmund je Haalanda doveo za svega 20 miliona eura, te je jasno da će zaraditi na njemu ogroman novac. Norvežanin i ove sezone igra odlično u svom klubu, te će na ljeto biti meta mnogih velikana.

Njegov agent Mino Raiola već je održao razgovore s zainteresovanim klubovima, a špekuliše se da će transfer, ukoliko napusti Dortmud ovog ljeta, iznositi najmanje 100 miliona eura.

Haaland je od samog početka itekako posvećen fudbalu i ide korak po korak kako bi iz dana u dan bio sve bolji. Kada se pojavio u Salzburgu bio je "mršavi dečko", ali danas se to promijenilo.

Red Bull Salzburg to Wait Until Summer Before Cashing in on €60m Talent  Erling Haaland | 90min

Oglasi

Norvežanin je uveo posebnu ishranu zbog koje sada zaista izgleda fantastično. I na današnjem treningu Dortmunda pokazao je da sada njegovo tijelo izgleda itekako mišićavo i da je na pravom putu svog cilja.

Haaland je prošle godine priznao da kopira Cristiana Ronalda što se tiče njegove ishrane, te da želi biti fizički spreman kao Portugalac.

Image

A Ronaldova dijeta koja ga je učinla istinskom mašinom je zaista interesantna. Portugalac ima i do šest različitih obroka dnevno, većinom se zasniva na pasti i piletni zbog željene mješavine proteina i ugljenhidrata. Nijedan obrok ne sadrži sol.

"Ključ svega je briga za tijelo, trening, pravilan oporavak i redovno jelo. Ponekad pojedem pizzu sa sinom, jer bi inače bilo dosadno", rekao je jednom prilikom Ronaldo.

Također, Ronaldo tokom jutarnjeg obroka uglavnom popije cijeđeni sok, većinom od narandže, ali u ostatku dana pije samo vodu. Također, ima redovnih osam sati sna, te kraći san nakon četvrtog obroka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Napadač Dortmunda se zbog toga odrekao mnogih stvari i jasno je da ne odustaje tako lako. Napredak je itekako vidljiv u odnosu na sezonu kada je igrao za Salzburg.

Od svoje šesnaeste godine se totalno posvetio fudbalu kada je otišao od kuće i prešao u Molde. Od tada njegova karijera ide nevjerovatnom uzlaznom putanjom, te je već sada za mnoge jedan od najboljih napadača u Evropi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Ja ba nema para za svog nutricionistu ,pa kopira Ronalda :/ tuga 'arane :(
3 4
hame
Sjeroma, ona Dzordzina se pored onolike djece slomi spremajuci tolike obroke
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti