Borussia do posljednjeg trenutka držala svoje navijače u napetosti, ali ipak stigla do pobjede

Ekipa iz Dortmunda ponovo ima prednost ispred Bayerna

Borussia do posljednjeg trenutka držala svoje navijače u napetosti, ali ipak stigla do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u okviru 23. kola Bundeslige na svom terenu dočekala Bayer Leverkusen i stigla do pobjede 3:2.

Borussia je nakon tri utakmice bez pobjede u prvenstvu u ovu utakmicu ušla sa imperativom osvajanja tri boda.

Iako je Leverkusen napravio više šansi na početku utakmice, Dortmund je stigao do vodstva u 30 minuti kada je Dan-Axel Zagadou pogodio za 1:0. Leverkusen je stigao do izjednačenja sedam minuta kasnije, a strijelac je bio Kevin Volland.

Borussia je samo dvije minute nakon toga stigla ponovo do vodstva kada ja Jadon Sancho sjajnim volejom pogodio za 2:1 pa se s tim rezultatom i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Borussia je krenula još jače i povećala svoje vodstvo na 3:1, a strijelac je bio Gotze u 60 minuti. Sve je moglo biti riješeno u 65 minuti kada je Dortmund postigao i četvrti gol, ali ga je sudija uz intervenciju VAR tehnologije poništio iako je utisak da je gol bio regularan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen je uspio smanjiti u 75 minuti na 3:2 preko Jonathana Taha, te je nakon toga u par navrata zaprijetio, ali se rezultat nije mijenjao pa je Borussia upisala važnu pobjedu.

Borussia je i dalje na prvom mjestu sa 54 boda, tri boda više od drugoplasiranog Bayerna, Leverkusen je na sedmom mjestu sa 36 bodova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi