Borussia Dortmund donirao milion eura u Izrael

Njemački bundesligaš pomaže fondaciji

Borussia Dortmund donirao milion eura u Izrael

Edmir Škorić

Njemački bundesligaš Borussia Dortmund uplatio je milion eura Yad Vashemu.

Yad Vashem je najveća i najsveobuhvatnija kolekcija objekata holokausta u svijetu. S obzirom na značajan porast objekata, izgradnja "Kuće zbirki (iz vremena Šoa)" trebala bi stvoriti dodatni prostor za skladištenje, istraživanje i restauraciju.

Cilj je osigurati sakupljanje, zaštititi ga i prenijeti na potomstvo. Početak izgradnje centra od oko 4.200 kvadratnih metara je avgust 2019. godine. Od svog osnivanja 1953. godine, Yad Vashem je nastojao da prikupi imena svih žrtava holokausta, izvore informacija i sve predmete koji mogu pomoći da se prosvijetli svijet o sudbini šest miliona Jevreja koji su ubijeni tokom holokausta.

U Borussiji su spremni da pomognu izgradnji Yad Vashema, pa su tako donirali milione eura.

„Sjećanje, dokumentiranje, istraživanje i poučavanje su stupovi na kojima počiva Yad Vashem. Jačanje je naša čast i predanost. Buduće generacije treba da znaju šta ljudi mogu da dožive od drugih ljudi. Posvećeni smo međunarodnom razumijevanju, toleranciji i mirnoj saradnji “, rekao je Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borussije.

Borussia Dortmund nastavlja svoju predanost posljednjih 10 godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

„Već godinama nudimo naše obrazovne usluge fanovima, kolegama, partnerima i sponzorima BVB-a. Zajedno sa ovom snažnom mrežom, toliko smo posvećeni sjećanju na holokaust, ali i na današnje oblike antisemitizma", ističe Carsten Cramer, direktor Borussie Dortmund.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Fuj, da Bog da bankrotirali. Pomazete Zidove a ne vidite sta rade Palestincima.
19 0
zire10
FREE PALESTINE
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi