"Haaland više neće igrati za Borussiju Dortmund"

Lothar Matthaus tvrdi

"Haaland više neće igrati za Borussiju Dortmund"

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac Lothar Matthäus vjeruje da će 20-godišnji napadač "poduzeti sljedeći korak".

Prema njegovim riječima, norveški reprezentativac je spreman već sada da napusti Borussiju, iako je u ovaj tim stigao prošle zime iz Salzburga.

“Pozitivnost kojom zrači odražava se na cijeli tim, ali mislim da, kada za to dođe vrijeme, a to je vrlo brzo, Haland više neće igrati za Borussiju iz Dortmunda i napravit će svoj sljedeći korak. Spreman je, a mi smo svi ponosni što ga imamo u Bundesligi. U Dortmundu mu trebaju biti zahvalni, on je napadač koji savršeno odgovara toj ekipi".

"To je stroj od 20 godina. On je napadač koji leti. Donosi pozitivnu energiju timu i kada ne postiže golove. Nezamjenjiv je. Već sada je vođa tima, on je nešto što je Robert Lewandowski u Bayernu", dodaje nekadašnji njemački reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haalandov otac nedavno je kazao da Erling ne planira da napusti Borussiju, no kako igra, sve je veći interes za njim od strane najvećih evropskih klubova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A neće ni manje...
6 1
Cocca87
Rano mu je jos da se zalijece u neki klub, igra i on sad u klubu koji mu odgovara i koji igra napadacki fudbal i moze da zabija, neka ga bar jos godinu i moci ce da bira gdje ce igrati
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti