Borussia i Wolfsburg pokazali zašto su u vrhu Bundeslige

Remi Borussije i Wolfsburga

Borussia i Wolfsburg pokazali zašto su u vrhu Bundeslige

Midhat Šljivak

Derbi susret 17. kola Bundeslige odigrali su u Moenchengladbachu domaća Borussia i Wolfsburg, a na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo 2:2.

Prvo poluvrijeme ove utakmice i pored nekoliko dobrih pokušaka nije donijelo pogotke, ali smo zato u nastavku susreta gledali prave majstorije na terenu.

Do pogotka su prvi stigli gosti iz Wolfsburga. Igrala se 53. minut susreta kada Diego koristi gužvu u kaznenom prostoru Borussije, te pogađa mrežu Ter Stegena za vodstvo gostiju od 1:0.

Međutim, Borussia je za samo devet minuta došla do potpunog preokreta. Do izjednačujućeg gola su stigli u 59. minuti, kada je Raffael pogodio za 1:1 nakon fantastične solo-akcije.

Pet minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Juan Arango je još jednom dokazao da je majstor za slobodne udarce. Prekrasno je pogodio mrežu Benaglia za vodstvo Borussije od 2:1, ali su na kraju domaći ipak ostali bez tri boda. Za konačnih 2:2 pogodio je Dost u 87.minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia na odmor odlazi kao trećeplasirani tim Bundeslige, te drže mjesto koje vodi direktno u Ligu prvaka, dok je Wolfsburg polusezonu završio na petoj poziciji.


Borussia Monchengladbach 0-1 Wolfsburg (Goal... by all-goals
Borussia Monchengladbach 1-1 Wolfsburg (Goal... by all-goals
Borussia Monchengladbach 2-1 Wolfsburg (Goal... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.