Borussia kiksala u utakmici koju je morala dobiti i vjerovatno ispala iz utrke za naslov prvaka

Velika šansa za Bayern da poveća svoju prednost

Borussia kiksala u utakmici koju je morala dobiti i vjerovatno ispala iz utrke za naslov prvaka

S. Pašalić

Borussia Dortmund je u 31. kolu njemčke Bundeslige poražena na svom terenu od Schalkea rezultatom 4:2.

Milioneri su pobjedom željeli nastaviti utrku sa Bayernom za naslov prvaka Njemačke, a odlično su i krenuli kada je Mario Gotze u 14. minuti postigao gol za 1:0.

Međutim, samo četiri minute kasnije Schalke je izjednačio nakon što je Caligiuri sa bijele tačke postigao gol za 1:1. U 28. minuti gosti su stigli do preokreta kada je Sane pogodio za 2:1.

Situacija je izgledala loše za Dortmund koji se nadao da će u nastavku stići do preokreta. Ipak, hladan tuš za domaće navijače je uslijedio u 60. minuti kada je Marco Reus dobio direktni crveni karton.

Stvari su međutim postale još gore nakon što je Caligiuri u 62. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca pogodio za 3:1. U 65. minuti navijači Dortmunda nisu mogli vjerovati svojim očima kada je glavni sudija Zwayer pokazao Wolfu također direktan crveni karton pa je Borussia ostala sa devet igrača.

U 84. minuti Borussia je uspjela smanjiti na 3:2 nakon što je Witsel postigao gol. Ipak, samo minutu kasnije Embolo je postigao gol za 4:2.

Borussia je tako ostala na 69 bodova pa će tako Bayern imati priliku da sutra pobjedom protiv Nurnberga poveća svoju prednost na četiri boda samo tri kola prije kraja prvenstva.

Eintracht Frankfurth je na svom terenu ugostio Herthu i odigrao 0:0. Vedad Ibišević je igrao za ekipu Herthe do 64. minute.

Fortuna Dusseldorf je na svom terenu savladala Werder Bremen sa 4:1. Poveli su domaći već u prvoj minuti golom Ramana, a Karaman je u 22. minuti povisio na 2:0.

Gosti su smanjili na 2:1 u 28. minuti golom Krusea golom sa bijele tačke. Međutim Fortuna je u 56. minuti stigla do 3:1 nakon što je Hennings postigao gol. Sutter je golom u 73. minuti postavio konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hannover je na svom terenu savladao Mainz sa 1:0, a strijelac jedinog gola je bio Weydant u 66. minuti.

RB Leipzig je također na svom terenu savladao Freiburg sa 2:1. Poveli su domaći golom Wernera u 19. minuti, a gosti su izjednačili u 66. minuti golom Grifoa. Gol za pobjedu Leipziga je postigao Forsberg iz penala u 78. minuti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi