Borussia (M) potpisala veliku holandsku nadu

Napadač Luuk de Jong pojačao Bundesligaša

Borussia (M) potpisala veliku holandsku nadu

A. Haznadarević

Dvadesetjednogodišnji napadač Luuk de Jong stigao je iz Twentea u redove Bundesligaša Borussie Mönchengladbach, potpisavši petogodišnji ugovor.

De Jong, kao velika nada holandskog fudbala je već duži period bio na radaru momčadi iz Mönchengladbacha, koja je željela naći pravo rješenje u napadu nakon odlaska Marca Reusa u Borussiu, ali onu iz Dortmunda.

"Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli realizovati ovaj transfer i što će nam se De Jong pridružiti na putu u trening-kamp ovoga petka", izjavio je sportski direktor Max Eberl.

Luuk de Jong je stigao u redove ovog Bundesligaša uz odštetu od 15 miliona eura, a za svoj novi klub će biti ugovorom vezan do 30. juna 2017. godine.

Inače, De Jong je sa samo dvadesetjednom godinom već postigao velike uspjehe u dresu Twentea, s kojim se prije dvije godine i okitio titulom prvaka Holandije, a u 75 nastupa je uspio zabiti 39 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.