Borussia M'gladbach slavila, Arangov "gol mjeseca"

Bundesliga, 16. kolo

Borussia M'gladbach slavila, Arangov "gol mjeseca"

Edmir Škorić

Jedan do dva susreta nedjeljnog programa 16. kola njemačke Bundeslige je završen i to pobjedom Borussije M'gladbach nad Mainzom.  

Baš kao i prije dva kola nad Wolfsburgom, ponovo je Borussia na svom stadionu protivničku momčad ispratila s 2:0. Pred oko 47.000 gledatelja zeleni su sigurno slavili, mada je Mainz davao pravi otpor čitavih 58 minuta.

 

Mike Hanke je u 58. minuti savladao Heinza Mullera, a pet minuta kasnije Juan Arango postiže fantastičan pogodak za konačnih 2:0. Arangov gol s 44 metra udaljnosti mogao bi biti i gol mjeseca u Njemačkoj.

 

Borussia je ovom pobjedom došla ispred Mainza, ali i Freiburga. Momčad Luciena Favrea imaju 24 boda, a Mainz je ostao na 23.

 

Bundesliga, 16. kolo:

Borussia M. - Mainz 2:0 (Hanke 58, Arango 63)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 


Goool de Arango @SpheraChannel by SpheraChannel2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.