Borussia ne pušta Lewandowskog u Bayern

Borussia ne pušta Lewandowskog u Bayern

Edmir Škorić

Predsjednik evropskog i njemačkog nogometnog doprvaka Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke u ponedjeljak je izjavio kako poljski reprezentativni napadač Robert Lewandowski neće sljedeće sezone kariejru nastaviti u Bayernu iz Muenchena.

"Robert Lewandowski sigurno neće prijeći u Bayern u 2013. To je konačna odluka o kojoj smo obavijestili i igrača i njegove savjetnike. Slučaj s Bayernom je završen, jer nismo niti dobili pismenu ponudu. U proteklih mjesec dana dva puta smo telefonski razgovarali s Bayernom u kojima smo im objasnili da, zbog burzovnih pravila, a mi smo registrirani na burzi, moramo dobiti pismenu ponudu za igrača. No, sve do današnjeg dana takva ponuda nije stigla. Ako Robert želi u Bayern, imat će priliku za to sljedeće godine", rekao je Watzke za njemački dnevni list Bild. 

No, Watzke nije isključio mogućnost da Borussia ipak proda Lewandowskog ovoga ljeta. 


"Ne kažem kako će Lewandowski sigurno ostati, ali mogu sa sigurnošću reći kako neće igrati za Bayern sljedeće sezone. O svemu ćemo razgovarati s njim i njegovim savjetnicima sljedećih dana. Naša je želja da ostane u Dortmundu", dodao je Watzke. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, te je odbio potpisati novi i prošle je sedmioce izjavio kako očekuje da će ga klub ovoga ljeta prodati i to tamo gdje bi on želio. 

Još tokom trajanja prošle sezone objavljeno je kako je Borussia prodala Bayernu njemačkog reprezentativnog veznjaka Marija Goetzea.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.