Borussia ostala stopostotna kod kuće, novi kiks sudija

Nürnberg oštećen

Borussia ostala stopostotna kod kuće, novi kiks sudija

Sastav Nürnberga koji je jedina ekipa koja ove sezone u 11. dosadašnjih kola Bundeslige nije osjetila slast pobjede odlično je ušla u susret s ove sezone odličnom ekipom Borussije M'gladbach, a na kraju je poražena sa 3:1.

Tim iz Bavarske odlično je stajao na terenu, te u prvih 45 minuta bio bolji protivnik u ovome meču, a dobru igru gosti su materijalizovali u 21. minuti kada je mrežu domaćina zatresao švicarski internacionalac Josip Drmić.

Sastav Luciena Favrea je do kraja poluvremena tragao za izjednačujućim golom, ali je Nürnberg uspio sačuvati svoju mrežu do kraja prvih 45 minuta.

Ipak, u nastavku su fudbaleri Borussije stvorili niz prilika pred golom gostiju, ali do izjednačujućeg gola stigli su tek u 72. minuti kada je sjajno pogodio Juan Arango. Do totalnog preokreta domaćini su stigli tri minute kasnije kada je vlastitu mrežu pogodio rezervista Stark.

U 80. minuti Josip Drmić bio je u odličnoj prilici, šutirao je, a lopta se od prečke odbila u gol, odskočila iza gol linije a linijski sudija I glavni arbitar pokazali su da se igra nastavlja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je u 87. minuti Herrmann postavio konačnih 3:1 za sedmu ovosezonsku pobjedu Borussije M'gladbach, a šestu uzastopnu kod kuće što je novi klupski rekord. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.