Borussia prokockala dva gola prednosti, bivši igrač Bayerna "ukrao" pobjedu Milionerima
Pizarro je postigao gol za 2:2

Dortmund sada ima samo teorijske šanse za naslov

Borussia prokockala dva gola prednosti, bivši igrač Bayerna "ukrao" pobjedu Milionerima

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 32. kolu njemačke Bundeslige stigla na gostovanje kod Werdera iz Bremena i odigrala 2:2.

Ekipa Luciena Favrea je u prošlom kolu pretrpjela šokantan poraz na svom terenu od Schalkea sa 4:2 i pobjeda u ovom kolu je bila imperativ.

Odlično su gosti ušli u meč i već u 6. minuti poveli sa 1:0 kada je Christian Pulisic nakon jedne solo akcije postigao gol.

Borussia je dominirala u prvom poluvremenu i u 40. minuti je povećala svoju prednost nakon što je Paco Alcacer postigao majstorski gol iz slobodnog udarca.

Gosti su i u nastavku nastavili sa dobrom igrom i u 59. minuti postigli i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Nakon toga se desio pad u igri Dortmunda, a domaći su to iskoristili u 70. minuti kada je Mohwald pucao na gol gostiju, a golman Burki je katastrofalno reagovao i Werder je smanjio na 2:1.

Samo pet minuta kasnije Werder je stigao do izjednačenja, a strijelac je ovaj put bio nekadašnji igrač Bayerna Claudio Pizarro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Završilo je na kraju 2:2, a Borussia Dortmund sada dva kola prije kraja zaostaje četiri boda za ekipom Bayerna.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi