Borussia razbila Augsburg na startu Bundeslige, Fortuna iznenadila Werder

Milioneri su odigrali sjajan meč

Borussia razbila Augsburg na startu Bundeslige, Fortuna iznenadila Werder

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Borussije Dortmund su odlično otvorili novu sezonu u Bundesligi i sa 5:1 su na svom terenu bili bolji od Augsburga.

Nije sve krenulo dobro po Borussiju nakon što je Florian Niederlechner u 30. sekundi postigao gol za vodstvo Augsburga od 1:0 i veliki šok za domaće navijače.

Ipak, već u 3. minuti Milioneri su izjednačili na 1:1, a strijelac je bio Paco Alcacer. Borussia je nakon toga dominirala na terenu i stvorila je nekoliko odličnih prilika da postigne gol, ali se Augsburg do odlaska na odmor uspio odbraniti.

Odbrana gostiju ipak nije izdržala u drugom poluvremenu pa je Jadon Sancho već u 51. minuti postigao gol za vodstvo Borussije od 2:1.

Samo šest minuta kasnije bilo je 3:1 kada je golman gostiju napravio veliku grešku, a Marco Reus je postigao gol. Dvije minute kasnije sve dileme oko pobjednika su riješene nakon što je Paco Alcacer pogodio za 4:1.

Borussia je i nakon toga napadala, a u 82. minuti je stigla i do petog gola, a strijelac je ovaj put bio Julian Brandt.

Bayer Leverkusen i Paderborn su odigrali sjajnu utakmicu, a domaći su na kraju slavili sa 3:2. Bh. nogometaš Rifet Kapić nije ulazio u igru u redovima gostiju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je na svom terenu bio siguran protiv Mainza i slavio je sa 3:0, a pobjedu je upisala i Fortuna Dusseldorf koja je iznenadila Werder Bremen u gostima i slavila sa 3:1.

Wolfsburg je na svom terenu upisao pobjedu protiv Kolna rezultatom 2:1.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi