Borussia se opet primakla Bayernu, Havertz gura Bayer u Ligu prvaka

Bundesliga, 27. kolo

Borussia se opet primakla Bayernu, Havertz gura Bayer u Ligu prvaka

Edmir Škorić

U subotu su odigrani mečevi 27. kola njemačke Bundeslige.

Najzanimljivije mečeve odigrali su Borussia M'gladbach i Bayer Leverkusen, te Wolfsburg i Borussia Dortmund. Na oba meča slavili su gosti i to bez većih problema.

Bayer je nakon Werdera, ostvario još jedan gostujući trijumf i sa 53 boda sada je stigao na treće mjesto, pa je sve bliže plasmanu u Ligu prvaka, mada će se još voditi borba između Apotekara, Borussije M., Leipziga...

Kai Havertz je ponovo postigao dva gola, jedan iz penala, a jednom se u strijelce upisao i Bender. Bayer je u seriji dobrih rezultata, a već za tri dana ugostit će Wolfsburg u prvoj domaćoj utakmici nakon pandemije koronavirusa.

U Wolfsburgu je Borussia Dortmund trijumfovala sa 2:0, pa se primakla ponovo na bod od vodećeg Bayerna, koji kasnije dočekuje Eintracht Frankfurt. Guerreiro je dao dva gola Schalkeu u prošlom kolu, a danas je u 32. minuti pogodio za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je u 78. minuti Hakimi, koji je inače asistirao za 1:0. Erlin Haaland danas nije pogađao, a Jadon Sancho opet je počeo meč s klupe, da bi u igru ušao u 65. minuti. Upravo on je bio asistent kod drugog gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder je u Freiburgu poveo golom Bittencourta iz 19. minute, no s igračem više Freiburg u 89. dolazi do 1:1, ali nije dugo trajala ta radost. Gulde je pogodio, ali je gol poništen nakon asistencije VAR-a, pa u Bremenu se moglo početi sa slavljem.

U duelu posljednjeplasiranog Paderborna i Hoffenheima rezultat je glasio 1:1. Skow je u 4. pogodio za 0:1, a nakon greške našeg Ermina Bičakčića Srbeny u devetoj postavlja konačnih 1:1. Činilo se da nas čeka golijada u Paderbornu, no to je bilo sve od ovih ekipa danas.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti