Borussia slavila u Stuttgartu, Ibišević i Švabe bez municije

Bundesliga, 13. kolo

Borussia slavila u Stuttgartu, Ibišević i Švabe bez municije

Fudbalere Borussije M'gladbach nije poremetila niti reprezentativna pauza, a izabranici Luciena Favrea u okviru 13. kola Bundeslige sasvim zasluženo su slavili na gostovanju kod Stuttgarta sa 0:2.

Uzbudljiv susret u kojem se igralo dosta otvoreno na kraju je zasluženo pripao gostima iz Gladbacha koji su u vodstvo stigli u 37. minuti meča. Herrmann je uposlio Raffaela koji je zaobišao golmana Švaba i pogodio za vodstvo gostiju od 0:1. Prethodno su fudbaleri Stuttgarta na svojoj polovini izgubili loptu.

Pobjednika je odlučio gol Wendta iz 73. minute, a asistent je ponovo bio Herrmann. Gosti su do kraja mogli slaviti i mnogo ubjedljivije protiv ekipe našeg Vedada Ibiševića, koji je odigrao svih 90 minuta susreta, ali su u nekoliko odličnih kontra napada u kojima su bili čak i brojniji u završnici nepotrebnim komplikovanje upropastili sjajne šanse.

Četiri minute prije kraja umjesto Aranga u igru je ušao još jedan Bosanac koji je nažalost napadač U-21 reprezentacije Švedske, Branimir Hrgota. Ovaj fudbaler rođen je u Zenici, a njegova porodica porijeklom je iz Kraljeve Sutjeske pored Kaknja.

Timu iz Gladbacha ovo je bila osma ovosezonska pobjeda kojom je zacementirao poziciju broj četiri na tabeli, dok je ekipa sa Mercedes-Benz Arene pretrpila svoj peti poraz u 51. sezoni Bundeslige i ostala je na osmom mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.