Borussiji nije pomogao ni Haaland, Werder ide dalje
EPA

DFB Pokal, osmina finala

Borussiji nije pomogao ni Haaland, Werder ide dalje

Werder iz Bremena priredio je veliko iznenađenje u osmini finala njemačkog DFB Pokala.

Na domaćem terenu nogometaši Werdera su ugostili Borussiju Dortmund, a protiv favorizovanih 'Milionera' na kraju su uspjeli slaviti rezultatom 3:2 i eliminisati ih iz daljeg takmičenja.

Puno bolje je Werder otvorio meč i već nakon 16 minuta igre je imao vodstvo od 1:0 zahvaljujući golu koji je postigao Selke, a do kraja poluvremena mreža gostiju se još jednom zatresla. U 30. minuti rezultat je udvostručio Bittencourt.

U nastavku utakmice, vidjevši da stvari izmiču kontroli, Borussia je u igru uvela Haalanda koji već u 67. minuti postiže pogodak. Samo tri minute nakon što su gosti smanjili rezultat, Rashica je iskoristio lošu reakciju odbrane Borussije i postigao treži gol za Werder, a jedino do kraja što je Favreov tim uspio uraditi je utješni gol Reyne deset minuta prije kraja.

U terminu od 20:45 sati sastali su se još Schalke i Hertha. Nakon što je regularni dio utakmice završen rezultatom 2:2, u produžecima bolje se snašao tim iz Gelsenkirchena koji je golom Ramana na kraju došao do pobjede. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Huske77
Brate sportski je portal bit je da znas da je werder dobio borusiju u kupu...kakve veze ima jel fulio 10 slova u clanku nije na kineskom napisano da memozes skontat... joj peka nakih mamera mi..
4 2
GGMU
Al vi fulate slova pa sta je ovo ****te svaki clanak fulate
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi