Boša bolji od Bajramovića

Boša bolji od Bajramovića

Adnan Beganović

U prvom susretu polufinala play-offa turskog košarkaškog prventva Fenerbahce je na gostovanju bio bolji od Turk Telekoma (86:81).

Tim kojeg sa klupe predvodi tvorac šampionske generacije sarajevske Bosne Bogdan Tanjević došao je do zasluženog trijumfa na gostovanju kod Turk Telekoma. Fenerbahce su do pobjede predvodili Marques Green sa 16 i Willie Solomon sa 15 poena. Dobru partiju pružio je i bivši reprezentativac naše države Damir Mršić, koji je postigao 11 poena te upisao jednu asistenciju i dva skoka. Emir Preldžić postigao je 4 poena te imao 8 uspješnih skokova.

U redovima Turk Telekoma Kenan Bajramović ponovo je bio među zapaženijim. Bajramović je postigao 11 poena i prikupio 4 skoka i dvije asistencije. Pored Bajramovića sjajnu partiju za Turk Telekom odigrao je Khalid El Amin, koji je sa 30 poena bio prvo ime susreta.

Polufinalna serija igra se na tri pobjede.

Košarkaško prvenstvo Turske, polufinale:
Turk Telekom – Fenerbahce 81:86 (0:1)

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti