Boša Tanjević i Turska stigli do finala

Mediteranske igre u Mersinu

Boša Tanjević i Turska stigli do finala

M. Maksimović

U finalu košarkaškog turnira na Mediteranskim igrama sastat će se domaćin Turska i selekcija Srbije. Turska koju sa klupe predvodi Bogdan Tanjević u polufinalu je savladala Tunis 77:69, dok je Srbija deklasirala Mekedoniju 94:49.

Do pobjede protiv Tunisa, Tursku je predvodio centar Fenerbahcea Oguz Savas  koji je za 27 minuta na parketu ubacio 25 poena. Pored Savasa, dvocifreni su bili Serhat Cetin sa 14 te Melih Mahmutoglu i Birkan Batuk sa po deset poena. Makram Ben Romdhane sa 21 poenom i Salah Mejri sa 24 su bili najefikasniji u selekciji Tunisa.Za selekciju Turske ovo je treće finale u istoriji na Mediteranskim igrama. U Izmiru su bili drugi, u Latakiji prvi.


Srbija nije imala problema u polufinalu.Darko Balaban je bio prvi strijelac ekipe sa 19 poena, Filip Čović je dodao 11, Nikola Malešević 13 poena. Kod Makedonaca jedini dvocifreni bili su Simonovski i Kostoski sa po 11 poena. Finalna i utakmica za treće mjesto na rasporedu su u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.