Bosanac Miroslav Radović najbolji fudbaler poljske lige!

Veliko priznanje za 30-godišnjeg Goraždanina

Bosanac Miroslav Radović najbolji fudbaler poljske lige!

Goraždanin Miroslav Radović izabran je za najboljeg fudbalera poljske lige u izboru udruženja fudbalera ove zemlje. 

Najbolji poljski fudbaler u 2013. godini je Robert Lewandowski, koji je treću godinu zaredom izabran za najboljeg, dok je najbolji igrač domaće Ekstraklase 30-godišnji fudbaler Legije iz Varšave Miroslav Radović. 

"Velika mi je čast što su me baš fudbaleri proglasili za najboljeg igrača prve poljske lige. Ova nagrada će me samo motivisati da dam sve od sebe kako bih sa Legijom odbranio titulu prvaka Poljske", istakao je Miroslav Radović.

Miroslav Radović je rođen u Goraždu 16. januara 1984. godine, a fudbalsku karijeru je počeo u beogradskom Partizanu iz kojeg je 2006. godine prešao u Legiju. 

Za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao je pet utakmica, ali za A tim nikada nije zaigrao. Poziv iz rodne Bosne i Hercegovine nikad nije stigao, iako je desnokrilni napadač Legije nekoliko puta istakao da bi volio zaigrati za svoju zemlju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti