Bosanac napustio Ajaxovu akademiju i našao novi klub

Radit će u austrijskoj Bundesligi

Bosanac napustio Ajaxovu akademiju i našao novi klub

Bosanac Danijel Zenković važi za jednog od najperspektivnijih trenera u Austriji.

Sa 32 godine na plećima ovaj mladi stručnjak se može pohvaliti kako je radio u Red Bull Salzburgu, Šturmu, zatim čuvenoj Ajaxovoj akademiji, a prije nekoliko dana našao je i novi angažman.

Zenkovićeva želja je u budućnosti baviti se profesionalno trenerskim poslom, pa je, kako bi dobio UEFA Pro licencu, odlučio da Ajax zamijeni s prvim timom austrijskog prvoligaša Hartberga u kojem će raditi kao 'desna ruka' Markusa Schoppa.

"Da biste dobili UEFA-inu Pro licencu, uslov je da budete u nekoj prvoj ekipi. Ponuda Hartberga je bila vrlo dobra i drago mi je što sam došao", kaže Zenković.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Zenković je inače rođen u Cazinu, a iako je odrastao u Austriji, želja mu je da se jednog dana vrati tamo gdje mu je i počeo život. Ranije je otkrio da bi u godinama koje dolaze volio raditi u nekoj od omladinskih reprezentacija kako bi sve što je dosad naučio podijelio s igračima i trenerima iz BiH.

Image result for zenkovic hartberg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti