Boško Balaban bogatiji za 600.000 eura

Boško Balaban bogatiji za 600.000 eura

Adnan Beganović

Nekadašnji ljubimac kontraverznog izvršnog dopredsjednika Dinama, Zdravka Mamića, i bivši hrvatski reprezentativac Boško Balaban, napustio je Modre bogatiji za 600.000 eura. 

Nakon što je Tomislav Šokota sporazumnim raskidom ugovora olakšao blagajnu zagrebačkog kluba za 500.000 eura jučer je i Balaban dogovorio svoju "slobodu".

Na račun nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Dinamo će uplatiti 600.000 eura i tako konačno okončati priču koja se već mjesecima povlači kroz maksimirske hodnike.

Podsjetimo, u toku prošle sezone vodstvo Modrih odreklo se usluga Boška Balabana i ponudilo mu raskid ugovora. Međutim, nekadašnji hrvatski reprezentativac nije prihvatio uslove koje nudi Dinamo za raskid ugovora, te je razočaran odnosom Mamića i društva tražio da mu se isplati cijelokupan iznos iz još uvijek važećeg ugovora. Iako je prema ugovoru trebao dobiti 700.000 eura, Balaban je sigurno sa osmjehom napustio kancelariju izvršnog dopredsjednika Dinama, jer svota od 600.000 eura nije zanemarljiva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Posljednje informacije koje dolaze iz Hrvatske govore da bi Balaban mogao karijeru nastaviti u grčkom Panionisu.


 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti