Bosna i Hercegovina sa dva predstavnika u Regionalnu ligu?

Regionalna liga za pionire i kadete?

Bosna i Hercegovina sa dva predstavnika u Regionalnu ligu?

A. Beganović

Regionalna liga u fudbalu je već nekoliko dana top tema svih regionalnih medija. Ispituje se puls javnosti, navijača kao i klubova, a kako se sada čini od regionalnog seniorskog takmičenja u bliskoj budućnosti neće biti ništa pošto je veliki broj klubova, a i navijača protiv toga.

Međutim, s druge strane početak regionalnog takmičenja u omladinskim selekcijama je sve izvjesniji, a početkom decembra su u Zagrebu predstavnici sedam Saveza (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Makedonija, Crna Gora) održali sastanak na kojem se razgovaralo o regionalnom takmičenju.

Nakon sastanka u Zagrebu predstavnici svih Saveza su izrazili svoje zadovoljstvo, a dogovoreno je da se naredni sastank održi u januaru iduće godine i na tom sastanku bi moglo doći do nekih konkretnijih dogovora.

Ovim povodom danas je u Sarajevu održan i sastank predstavnika FSBiH i klubova koji su upoznati sa dešavanjima sa sastanku u Zagrebu, a veliku broj bh. klubova pozdravio je inicijativu, no u isto vrijeme je bilo i određenih rezervi, prije svega na to kako će se eventualno formiranje regionalnog takmičenja odraziti na nacionalna prvenstva.

Na kraju treba dodati da će Bosna i Hercegovina ukoliko dođe do formiranja takmičenja najvjerovatnije imati dva predstavnika, a kako sada stoje stvari takmičenje bi bilo organizovano u dvije kategorije (U-14 i U-16). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi