Bosna i Hercegovina u trećoj jakosnoj grupi

Žrijeb 12. aprila

Bosna i Hercegovina u trećoj jakosnoj grupi

Adnan Beganović

Evropska rukometna federacija (EHF) nešto manje od mjesec dana uoči žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji objavila je jakosne grupe, te termine odigravanja kvalifikacionih utakmica.

Bosanskohercegovačka reprezentacija nalazi se u trećoj jakosnoj grupi zajedno sa Austrijom, Crnom Gorom, Bjelorusijom, Ukrajinom, Rumunijom, te Holandijom ili Portugalom što će zavisiti od mini žrijeba jer obje reprezentacije imaju isti broj bodova.

U prvoj jakosnoj grupi nalaze se rukometne velesile Danska, Poljska, Hrvatska, Njemačka, Norveška, Švedska i Mađarska, dok drugu jakosnu grupu sačinjavaju također sjajne reprezentacije Španije, Islanda, Češke, Slovenije, Rusije, Makedonije i Slovačke.
U najslabijoj četvrtoj jakosnoj grupi nalaze se Holandija ili Portugal, Litva, Švicarska i Grčka, te pobjednici tri predkvalifikacione grupe.

Plasam na Evropsko prvenstvo obezbjedit će po dvije prvoplasirane momčadi iz 7 grupa, dok je Francuska kao evropski prvak i Srbija kao domaćin direktno obezbjedile učešće na smotri najboljih evropskih reprezentacija

Evropsko prvenstvo igra se u Srebiji od 17. do 29. januara 2012. godine, a gradovi domaćini biće Beograd Niš, Vršac i Novi Sad.

Termini odigravanja kvalifikacijskih susreta:
1. kolo 27./28. oktobara 2010.
2. kolo 30./31. oktobara 2010.
3. kolo 09./10. marta 2011.
4. kolo 12./13. marta 2011.
5. kolo 08./09. juna 2011.
6. kolo 11./12. juna 2011.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.