Bosna iz Visokog ostala bez trenera, pa brzo reagovala

Nadaju se borbi za naslov prvaka

Bosna iz Visokog ostala bez trenera, pa brzo reagovala

S. Mlaćo
Nakon teškog poraza u derbiju Druge lige Centar od NK Stupčanica (0:4), nogometaši Bosne iz Visokog ostali su bez trenera.

Saradnja je raskinuta sa Farukom Kulovićem, a klub mu se zahvalio maksimalnom angažmanu i postignutim rezultatima.

Vrlo brzo pronađen je njegov nasljednik. Radi se o Nijazu Kapi, koji je već radio u ovom klubu.

“Upravni odbor je na večerašnjem sastanku jednoglasno izabrao Kapu Nijaza za novog šefa stručnog štaba našeg Kluba.

Nijaz Kapo je rođen 6.4.1956.godine u mjestu Buzići, mahala smještena nadomak  Visokog. Svoju fudbalsku karijeru počeo u juniorskom pogonu Nogometnog kluba Bosna  Visoko 1971. godine, a već naredne 1972. debitovao je i za prvi tim Bosne. Nastupio je i na Balkanskom prvenstvu Jugoslavije 1973. godine u Zaječaru (Srbija), gdje reprezentacija BiH tada zauzima 3 mjesto.

Igrao je u generaciji mnogih nogometnih velikana poput: Zajeca, Vlaka, Kranjčara, Lukića, Merdanovića, Ljalje, Vujkova i mnogih drugih.

Kao veliko pojačanje 1975.godine dolazi u Fudbalski klub Rudar u Kakanj,gdje postaje neprobojni bedem u odbrani igrajući s Pericom i Čalukom. U svojoj karijeri prvotimca odigrao je preko 500 utakmica za Fudbalski klub Rudar iz Kaknja.

Nogometnu karijeru je završio rano s nepunih 30 godina, tačnije 1986. godine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Treba istaći da je Kapo Nijaz već bio šef stručnog štaba NK Bosna, te naš Klub svojim znanjem 2005 godine spasio od ispadanja iz Prve lige Federacije BiH“, stoji u objavi NK Bosna.

Bosna se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Druge lige Centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi