Bosna najbolja u KS i u kadetskom uzrastu

Bosna najbolja u KS i u kadetskom uzrastu

U nedjelju 15.02.2009. u SD Skenderija odigrana je finalna i utakmica za 3. mjesto u kadetskoj kategoriji.

U vrlo uzbudljivim utakmicama ekipa KK Vogošća je osvojila 3. mjesto pobjedivši ekipu KK RealWay, a ekipa KK Bosna je postala Kantonalni prvak i u kadetskoj konkurenciji pobjedivši ekipu KK Spars Triglav BH osiguranje.

Ovim su košarkaši Bosne pokazali da im u Kantonu Sarajeva nema premca kroz sve starosne kategorije.

Utakmica za 3. mjesto:
Vogošća – Realway 74:70
21:14, 15:16, 19:18, 19:22

Finale:
Bosna – Spars 69:67
4:8, 20:15, 18:21, 27:23

Finalna utakmica je počela vrlo nervozno s obje strane, gdje je vjerovatno i prepuna dvorana pridonjela toj nervozi, ali kako je utakmica odmicala vidjeli smo sve kvalitetniju igru. U završnici utakmice se igralo koš za koš, a je KK Bosna uz mnogo sreće uspjela ostvariti pobjedu s rezultatom 69:67

Nakon finalne utakmice uslijedila je dodjela pehara u ženskoj I muškoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji Prvak Kantona je KK Željezničar, drugi KK Impuls, a treća ekipa KK Rin Family.

Za najbolju igračicu Kantona proglašena je Almira Ćato (KK Impuls), a za najboljeg igrača Jeto Bajramović (KK Realway)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.