Bosna pala u posljednjoj četvrtini

Efes Pilsen u finalu Memorijala "Mirza Delibašić"

Bosna pala u posljednjoj četvrtini

Efes Pilsen drugi je finalista Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", nakon što je večeras u Skenderiji rezultatom 83:63 bio bolji od domaćina, sarajevske Bosna ASA BH Telecom.

Sarajevski Studenti odlično su odigrali veći dio susreta, pogotovo prvo poluvrijeme, kada su imali i šest poena prednosti (38:32). Bosna se dobro držala i kroz treću četvrtinu, ali je u posljednjoj dionici susreta Efes ubacio u brzinu više i riješio pitanje pobjednika.

Turska ekipa posljednju je četvrtinu riješila u svoju korist sa 19 poena razlike (11:30), te je Efes Pilsen na kraju slavio sa ubjedljivih 20 poena razlike (83:63).

Najbolji u redovima Bosne je bio Aleksandar Damjanović sa 16 poena, Muhamed Pašalić dodao je 11, dok je Dino Hodžić ubacio deset poena i imao šest skokova.

Kod pobjednika, sjajni šuter Igor Rakočević bio je prvo ime sa 24 poena, od čega pet trojki, Andrej Štimac ubacio je 18, uz šest skokova, dok je Ervin Dudley pridodao 14 poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.