Bosna pionirski prvak Kantona Sarajevo

Bosna pionirski prvak Kantona Sarajevo

M. Skaka, foto: Branimir Prijak

Ovog vikenda je Skenderija bila domaćin finalu Kantonalnog prvenstva za pionire. Mnogobrojna publika mogla je uživati u izuzetno lijepoj i neizvjesnoj predstavi koju su pružili najmlađi natjecatelji.

Iako je Bosna na poluvremenu stigla do prednosti od 9 poena (29:38), početkom drugog poluvremen bude se igrači RealWay-a i serijom od 9-2 stižu do minimalnog zaostatka. Taj period igre RealWay rješava u svoju korist (18:15). Međutim, u posljednjoj četvrtini Bosna ipak dolazi do osjetnije prednosti koju je čuvala do samog kraja. Najefkiasniji kod RealWay-a su bili Ramić 31 i Rovčanin sa 10 poena. Kod Bosne su najuspješniji bili Zahiragić sa 26 i Krupalija sa 19. Upravo je Adi Zahiragić i proglašen najboljim igračem Kantona Sarajevo u kategoriji pionira.

Prilikom svečanog proglašenja pobjednika, Nikolina Babić, igračica KK Željezničar, proglašena je najboljom pionirkom. Treba napomenuti da su upravo pionirke Željezničara prvakinje Kantona Sarajevo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.