Bosna u Mionici bolja od Bosne iz Kalesije, Mladost kiksala

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Bosna u Mionici bolja od Bosne iz Kalesije, Mladost kiksala

Edmir Škorić

Duel dvije Bosne u Mionici, koji je odigran u sklopu devetog kola Druge lige FBiH - grupa Sjever, okončan je trijumfom domaće (2:0).

Bosna je u Mionici kod Gradačca bila sigurna protiv imenjakinje iz Kalesije. Lukić Dražen je bio dvostruki strijelac, oba puta s bijele tačke. Izdržali su domaći do kraja iako su od 45. minute igrali bez isključenog Munevera Taletovića.

Mladost je u Malešićima odigrala samo 0:0 sa Prokosovićima, dok je Sloga u Tojšićima golom Maida Šmigalovića savladala Slaven iz Živinica. 

Rudar je Mladost iz Puračića u Bukinju savladao s 2:1. Mladen Lujić i Edin Mušić su se upisivali kod domaćih u strijelce, kod gostiju jedino Adnan Baraković, dok je Anel Osmanović isključen u 70. minuti.

U Brčkom je Dizdaruša s 2:1 bila bolja od Sloge iz Siminog Hana. Alen Gušo i Amir Livadić bili su strijelci za Dizdarušu, a za Slogu Selver Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Dubokom Potoku je Ingram bio bolji od Odžaka sa 2:1, dok je duel Radnika i Priluka u Lipnici okončan rezultatom 1:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.