Velež sa šest komada do osmine finala Kupa BiH

Sigurna pobjeda u Visokom

Velež sa šest komada do osmine finala Kupa BiH

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Veleža gostovali su u Visokom ekipi Bosne u meču šesnaestine finala Kupa BiH, a na kraju su, kako se i očekivalo, bez većih problema izborili plasman u osminu finala, ostvarivši pobjedu visokim rezultatom 6:0.

Velež je u sezoni 2021/22 osvojio Kup nakon pobjede nad Sarajevom i to je bio prvi trofej za Rođene nakon 36 godina, a nakon njih trofej je pripao gradskom rivalu Zrinjskom.

Oba ta tima i ove sezone žele doći do samog kraja najmasovnijeg takmičenja u BiH. Zrinjski svoj meč nije igrao, budući da je danas igrao zaostalu utakmicu sa Tuzlom City na Tušnju, dok je Velež bio siguran i bez problema je eliminisao prvu prepreku.

U Visokom su bili sigurni protiv domaće Bosne. Na samom startu Bekan spašava Visočane, no Bosna ubrzo uzvraća i pokazuje da nije u ovaj duel ušla sa bijelom zastavicom.

No, Velež je kao veliki favorit već u 14. minuti došao do vodstva. Dosuđen je penal za goste iz Mostara, a Džafić je bio precizan za 0:1.

Oglasi

Džafić je mogao lako da poveća prednost Veleža, ali je Bekan odbranio. U 29. minuti Džafić koristi novu šansu i postiže svoj drugi gol na meču.

U nastavku meča je Dino Halilović postigao gol za 3:0, a Kadrić u posljednjih 15-ak minuta postiže dva gola i rješava pitanje pobjednika, ako ga je uopšte i bilo. Do kraja meča Rođeni su dali i šesti gol. Halilagić je pogodio za konačnih 6:0.

Bilo je svima jasno da će Velež i u izmiksanom sastavu danas lako doći do pobjede, a sigurno je da Mostarce u osmini finala očekuje tek pravi ispit. Naknadnim žrijebom bit će ustanovljeno protiv koga će igrati za četvrtfinale.

Veležu za nekoliko dana slijedi teško gostovanje Borcu u Premijer ligi. Biće to derbi devetog kola budući da se radi o ekipama koje se nalaze na drugom i trećem mjestu na tabeli.

Banjalučani će danas gostovati na Pecari vodećem Širokom u zaostaloj utakmici i imaju priliku da eventualnom pobjedom zasjednu na čelo tabele.

Bosna Visoko - Velež 0:6

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Bosna Visoko: Bekan, Mušović, Fejzagić, Hindija, Buza, Mujić, Merdić, Prcić, Džudžević, Gačan.

FK Velež: Ribić, Zvonić, Halilović, Suljić, Mlinarić, Domić, Džafić, Kadrić, Halilović, Muminović, De Oliveira.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Bravo Velez ljubavi, hajmo sad s mudima u Banja luku da nam ni sudija ne moze nista! Forza Velež
6 1
StarMoVe
Bravo naši Rođeni!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi