Bosnić na klupi Švedske U-16 selekcije
Sa Slobodom Bosnić je krajem devedesetih igrao Saporta kup

Sarajlija vodi Švedske mladiće

Bosnić na klupi Švedske U-16 selekcije

M. Skaka

Nakon godine dana koju je proveo kao pomoćni trener u švedskoj D1 ekipi Sodertalje Kings, Sarajlija Vedran Bosnić dobio je poziv od Košarkaškog saveza Švedske da preuzme U-16 selekciju.

Kako javlja portal Eurobasket.com, Vedran Bosnić će sa Janom Johansonom voditi mlade košarkaše Švedske. Bosnić je karijeru završio prošle godine. U BiH ostavio je traga igrajući za Sloboda Ditu, Bosnu i Grude, a u bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je i u litvanskom Lietuvos Rytasu, te u Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu i Švedskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije