Bosnić nakon meča protiv BiH: Ostvario sam san

Sarajlija na klupi Švedske

Bosnić nakon meča protiv BiH: Ostvario sam san

Selekciju Švedske u sinoćnjoj utakmici protiv BiH sa selektorske klupe je vodio Sarajlija Vedran Bosnić. 

Švedska je u utakmici koja je odigrana u Norrkopingu slavila rezultatom 81:72, a zadovoljstvo zbog pobjede nije skrivao ni selektor Vedran Bosnić. 

Nakon utakmice Bosnić je, kako prenosi zvanična stranica FIBA-e, izjavio kako je ostvario svoj san time što je vodio tim protiv Duška Vujoševića.

"Bosna i Hercegovina ima izuzetno dobar tim. Sretan sam što smo na kraju pobijedili, to je velika stvar za nas i za cijelu Švedsku", kazao je, između ostalog, Bosnić na konferenciji za medije i potom priznao:

"Morat ću biti iskren. Kada sam ulazio u trenerske vode, jedan od mojih ciljeva bio je da vodim tim protiv Duška Vujoševića. On mi je bio trener kada sam imao 16 godina, tada mi je puno pomogao i nakon toga sam pomno pratio njegovu karijeru", riječi su Bosnića koji je u BiH igrao za Bosnu i Slobodu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi