Trener Igmana: "Nažalost, stvari se vrte u krug i vjerovatno nikada neće stati"

Izjave oba trenera poslije meča na Tušnju

Trener Igmana: "Nažalost, stvari se vrte u krug i vjerovatno nikada neće stati"

Eldar Ganibegović

Svoje utiske nakon utakmice Tuzla City - Igman (3:1) dali su pred kamerom SportSport.ba portala treneri obje ekipe, Milenko Bošnjaković i Dženis Ćosić.

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, večeras su se na Tušnju sastali Tuzla City i Igman, a pobjedu je slavio domaći tim rezultatom 3:1.

Do vodstva domaći dolaze preko Pantelića u 21. minuti, izjednačio je Ramić u 39., a City do pobjede dolazi u drugom dijelu kada su pogađali Mašović i Hadžić.

Milenko Bošnjaković, trener Tuzla Cityja, istakao je da je imao mnogo problema u pripremi ove utakmice.

"Pribojavali smo se ove utakmice. Igman je izuzetno ozbiljna ekipa. Da smo izgubili, ne bih ovo rekao. Čitavu sedmicu smo imali virozne igrače. Nisam trener koji će se vaditi na nedostatak igrača, nekvalitetne igrače, na to da nismo mogli sastaviti sedmicu radnu, mnogi igrači su propustili treninge, tako da s te strane smo se mnogo pribojavali te utakmice", rekao je Bošnjaković, pa nastavio:

"Utakmica vrlo važna, da smo izgubili upali bismo u jednu rupu iz koje se teško kasnije izvlačiti. Sretan sam, presretan, zbog ovih momaka. Zaslužili su ovu pobjedu i u nekim utakmicama prije ove. Igman odlična ekipa, pohvalio bih i kolegu Dženisa Ćosića. Odličan posao radi, sretan sam zbog njega što se pojavio u samostalnom radu."

Oglasi

Nešto duže je govorio trener Igmana, Dženis Ćosić.

"U svakom slučaju možda visok poraz. Kad se pogleda kompletna utakmica, imali smo puno šansi. Ponovili su nam se problemi iz protekle utakmice gdje u prvom poluvremenu moramo da postignemo još jedan gol minimalno osim ovoga. Mogli smo puno više od ovoga da uradimo. Drugo poluvrijeme dosta dobro, na tranziciju primamo gol. To je očito loše djelovalo na ekipu i nismo mogli da se vratimo. Pokušali smo s nekim izmjenama, opet je to dosta loše bilo. Čestitke Tuzla Cityju na pobjedi. Nama je cilj energetski da se podignemo u ovoj reprezentativnoj pauzi."

Nakon toga je, čini se, aludirao na suđenje. Igman je u ovoj utakmici tražio penal, te signalizirao ofsajd kod jednog drugog gola Cityja, no suci se nisu složili s članovima tima iz Konjica:

"Kad pogledate sve stvari, nažalost se sve vrte u krug. Vjerovatno nikad neće stati, ali eto, idemo dalje, borimo se, glava gore i pripremamo se za nastavak."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Veći dio meča smo pokušavali da dominiramo kroz posjed lopte i kroz visok presing. Nije lako doći do toga, završili smo utakmicu i s dva mlada igrača, kroz ovu igru želimo da postignemo još neke stvari. Da vidimo koliko mogu baš svi. Ono što su pokazivali na treninzima je bilo jako korektno, danas smo im dali priliku", istakao je još Ćosić.

Igman je s devet bodova na petoj poziciji, dok je Tuzla City s tri manje na osmoj. Nakon reprezentativne pauze, u sedmom kolu, Tuzla City će u goste kod Sloge u Doboj, dok će Igman ugostiti Velež.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi