Igman imao šansu da skoči na prvo mjesto, ali Tuzla City je danas jednostavno bio prejak

City stigao do šestog boda, tim iz Konjica ostao na devet

Igman imao šansu da skoči na prvo mjesto, ali Tuzla City je danas jednostavno bio prejak

Eldar Ganibegović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, večeras su se na Tušnju sastali Tuzla City i Igman, a pobjedu je slavio domaći tim rezultatom 3:1. 

Otvoreno se igralo s obje strane na početku. U devetoj minuti je Nukić dobro centrirao, ali Mašović šutirao glavom preko gola.

Malo prije toga su gosti zaprijetili u dva navrata i to preko Oremuša i Boje, ali nije bilo gola. Tražili su gosti nakon udarca Oremuša i penal jer su smatrali da je neko igrao rukom, ali sudija nije mislio tako.

Do vodstva Tuzla City dolazi u 21. minuti, a strijelac je bio Pantelić. Šutirao je s nekih 18 metara, a Ćeman nije dobro intervenisao.

Loša reakcija Hodžića u 28. minuti. Mogao je šutirati, ali je oklijevao i propala je dobra šansa za domaće.

Igman do izjednačenja dolazi u 39. minuti. Hebibović je centrirao, a prvi gol u sezoni i to glavom postiže Ramić, drugi strijelac lige iz prošle sezone.

Oglasi

Nije to bilo sve u prvom dijelu. Mašović je imao sjajnu priliku u 42. minuti. Iskosa je šutirao s desetak metara, ali Ćeman odlično brani. Na odbijanac je natrčao Mehanović, no lopta ide pored gola.

Naredno uzbuđenje u 54. minuti kada Čubrilo interveniše ispred Ramića, da bi dvije minute kasnije City ponovo poveo.

Pantelić je sjajno centrirao, Mašoviću nije bilo teško pogoditi. Signalizirali su gosti ofsajd Pantelića, ali sudije nisu tako mislile.

Konačan rezultat postavlja Hadžić u 69. minuti utakmice i to na drugu asistenciju Pantelića koji je definitivno bio i prvo ime ove utakmice.

Igman je s devet bodova na petoj poziciji, dok je Tuzla City s tri manje na osmoj. Nakon reprezentativne pauze, u sedmom kolu, Tuzla City će u goste kod Sloge u Doboj, dok će Igman ugostiti Velež. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Tuzla City - Igman 3:1 (Pantelić 21', Mašović 56', Hadžić 69'; Ramić 39')

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Igman je drasticno ostecen.
1 1
Ado_GTI
Bolji je pobijedio, realno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi